Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hideg görög előételek

A görög előtél, azaz meze olyan kis ételek választéka, amelyeket előételként szolgálnak fel. Görögországban, Cipruson és a Balkánon a mezé, a mezezés vagy a mezédhes (többes szám) kicsi, meleg vagy hideg, fűszeres vagy sós ételek sokasága. Például grillezett polip, salátákkal, szeletelt kemény tojással, fokhagymás kenyérrel, kalamata olajbogyóval, sült zöldségekkel, melitzanosalata (padlizsánsaláta), taramosalata, friss juh, kecske- vagy tehénsajtok.

A Meze-t általában Ouzo, Raki, Mastika vagy Tsipouro italok kísérik. De sörrel, borral és más alkoholos italokkal együtt is fogyasztható. A Cyprus Brandy (tisztán tálalva) Cipruson kedvelt ital, amely kíséri a meze-t!

Rendezés:

Dolmades (rizzsel töltött szőlőlevél)

1.100 Ft

Az egyik legismertebb görög előétel a töltött szőlőlevél, amelyet Dolmának is neveznek. Az olívaolajjal készített és rizzsel töltött dolmákat általában hidegen, fokhagymás-joghurtos mártással szolgálják fel.

Egy adag: 5db

Dolmades (10db)

1.800 Ft

Nagyon népszerűek a töltött szőlőlevelek, amelyeket Dolmának is neveznek. Az olívaolajjal készített és rizzsel töltött dolmákat általában hidegen, fokhagymás-joghurtos mártással szolgálják fel.

Akciós adag: 10db

Pikáns fetasajtsaláta (kis adag)

1.190 Ft

Mindenki kedvence a fetasajtsaláta, ami nem más mint egy mediterrán körözött! Juhtúró és juhsajt megfűszerezve és némi jalapeno paprikával pikánssá téve. Jó ha tudod, hogy a görögök ezt a gyrosba is belekenik.

Kis adag: 160g

Pikáns fetasajtsaláta (nagy adag)

1.990 Ft

Mindenki kedvence a fetasajtsaláta, ami nem más mint egy mediterrán körözött! Juhtúró és juhsajt megfűszerezve és némi jalapeno paprikával pikánssá téve. Jó ha tudod, hogy a görögök ezt a gyrosba is belekenik.

Nagy adag: 280g

Makedon paprika fetával töltve

990 Ft

Makedon paprika (pepperoni) fetával töltve, olívaolajban

Egy adag: 100 g

Fetával töltött paprika válogatás

1.450 Ft

Az egyik legkedveltebb mediterrán antipasti, amely magában, meleg pitával vagy épp friss grillételek mellé is kiváló.

Egy adag: 160 g

Piros harang paprika fetával töltve

990 Ft

Pitenis Piros harang paprika fetával töltve

Egy adag: 100 g

Hummusz (kis adag)

890 Ft

A hummuszt gyakran fogyasztják előételként lapos pitakenyérrel, mártogatva olívaolajjal, citromlével és fűszerekkel (petrezselyemzöld, pirospaprika, olívabogyó stb.). Kedvelt összetevője az utcai árusok szendvicseinek, de gyakori kísérője salátáknak, csirke, hal- és zöldségételeknek is.

Kis adag: 160g

Hummusz (nagy adag)

1.450 Ft

A hummuszt gyakran fogyasztják előételként lapos pitakenyérrel, mártogatva olívaolajjal, citromlével és fűszerekkel (petrezselyemzöld, pirospaprika, olívabogyó stb.). Kedvelt összetevője az utcai árusok szendvicseinek, de gyakori kísérője salátáknak, csirke, hal- és zöldségételeknek is.

Nagy adag: 280g

Majonézes padlizsánkrém (kis adag)

990 Ft

Grillezett görög padlizsán megannyi remek fűszerrel, melyet ízletes majonéz gazdagít és tesz még krémesebbé.

Kis adag: 160g

Majonézes padlizsánkrém (nagy adag)

1.500 Ft

Grillezett görög padlizsán megannyi remek fűszerrel, melyet ízletes majonéz gazdagít és tesz még krémesebbé.

Nagy adag: 280g

Majonézes tonhalsaláta (kis adag)

1.250 Ft

A tonhal saláta egy igazi ízbomba, amely ötvözi a tonhalat majonézzel, borecettel, friss sárgarépával és borsóval.

Kis adag: 160g